2024-01-26
因为喺附近返工,佢哋啲嘢食都系几得,所以都几经常嚟食早餐、午餐同下午茶。可能佢哋啲嘢食都几好,繁忙时间真系好多人,我唔系好介意搭枱,不过我极度唔钟意揽住个背囊或者一袋二袋食嘢,所以每次都想坐靠墙有长櫈啲枱,可以放啲嘢喺旁边,唔使揽住。如果繁忙时间入嚟,佢哋会限住你坐呢度𠮶度,今日佢哋叫坐近门口已经有两个人嘅长櫈位,我坐低发觉个位好大风,我问有冇个冇咁大风嘅位,有个阿姐呼呼喝喝话:「而家咁多人,我唔可以俾你拣。」类似情况都耐唔耐会发生,今日我又食到一肚气!😡叫咗嘢食都一阵,冇人俾落单纸,冇人俾汤。𠮶个恶姐拎碗汤俾个客,个客话唔要,佢放喺我张枱,我想问下佢唔知落咗单未,佢大大声话:「你又唔系同我落,我唔会知!」成间餐厅都听到,连经理都问乜事。😓呢间餐厅啲蒸饭(除咗蒸鸡)都好食,够热、够份量同好味,问心𠮶句,嘢食真系好味得。今日嘅豉汁凤爪蒸排骨饭,够热、𩠌份量多、味道唔错。我叫咗走葱少饭,所以张相见到好少饭。我平日快快趣趣食完走人,知道佢哋多客,唔想「霸」住张枱。今日实在好激气,所以写完呢个review先走。第一次即埸写,即时upload。