2024-03-13 461 浏览
今日继续挑战$198嘅午餐,今日难得阿仔有时间可以一齐食😋餐厅早两日已经有一个好有礼貌嘅侍应打电话问我可唔可以将1:00嘅Booking改做2:00?我同佢讲真系唔好意思唔得,但佢仍然好有礼貌咁同我讲照旧星期日1:00见🥳因为呢个有礼貌嘅侍应, 未食饭已经有好感🥳今日准时1:00去到餐厅嘅,位置的确有点难搞,喺篮球场隔离一条巷仔,出边嘅环境的确唔算优雅,但系餐厅里面环境都算阔落干净😚今日嘅午餐有前菜、龙虾汤、主菜同埋甜品。呢度样样都唔错,一家人食得好开心。虽然餐厅只系得两个侍应,但系服务尚算殷勤。Tiramisu 非常soft, moist  同香,中间嘅咖啡酒,简直系画龙点睛,一定要试🥳大家行过湾仔,记得去支持一下小店阿仔点嘅前菜,阿仔好喜欢食,松脆幼嫩配搭蜜糖芥茉酱啱晒佢味道没有太大的惊喜,但清新可口龙虾汤味道香浓系我喜嘅味道,略嫌美中不足系唔够热虽然冇得拣生熟程度但系牛扒煎得刚刚好,分咗啲俾老公同阿仔,佢两个都话几好食不愧为招牌菜,香浓美味的牛肉搭配烟靭嘅意粉刚刚好al dente的戎指意粉配搭香辣嘅蕃茄伏特加汁虽然简单,但老公话味道好好👍🏻
今日继续挑战$198嘅午餐,今日难得阿仔有时间可以一齐食😋

大家行过湾仔,记得去支持一下小店

酥炸鸡柳配蜜糖芥末酱
阿仔点嘅前菜,阿仔好喜欢食,松脆幼嫩配搭蜜糖芥茉酱啱晒佢
吞拿鱼牛油果他他
味道没有太大的惊喜,但清新可口
慢煮24小时龙虾汤
龙虾汤味道香浓系我喜嘅味道,略嫌美中不足系唔够热
牛扒薯条
手撕牛面肉酱手工意粉
不愧为招牌菜,香浓美味的牛肉搭配烟靭嘅意粉刚刚好
传统蕃茄伏特加手工戒指意粉
牛扒薯条
手撕牛面肉酱手工意粉
传统蕃茄伏特加手工戒指意粉
Tiramisu
  • 手撕牛面肉酱手工意粉,tiramisu