2024-01-31 854 浏览
今次试咗间食评热爆嘅丼饭店,感觉就好似发现咗个隐世美食宝藏咁!调味炒蛋嘅香滑、酱烧三文鱼嘅入味,仲有剑鱼腩的嫩滑,喺我嘴里展开咗一场味觉嘅狂想。🍣🍚👌玉子烧好有层次,弹牙致命,差啲以为自己坐咗时光机返咗去东京。火炙三文鱼嘅外层微微焦脆,扑鼻嘅香气一出场,令人心情大好。蟹棒肉好饱满,配上丼饭,每一啖嘅比例都啱啱好,口感非常丰富。😍重头戏莫过于大赤海虾同三文鱼子!虾仁鲜嫩又有弹性,一啖咬落去,海鲜嘅鲜味就喺口腔内炸开嚟;而三文鱼子喷汁得嚟又入味,好有嚼劲,讲真,一转眼间盘底都见哂光光。作为一个美食爱好者,我真心推介呢间店,可能唔会识得讲咁多专业食评词汇,但系我可以同你讲,呢个食验,真系正到爆灯!记得,要食好嘢,记得Whatsapp预约,千其唔好错过呢!👍