2024-01-06
行过九龙城呢间日本店,心谂睇下有啲咩好嘢。首先,佢哋嘅日本佐贺和牛海胆串,真系正到弹👍!和牛滋滋作响,咬落去既肉质嫩滑,满嘴海胆嘅鲜味,真系令人回味无穷。港岛边有以前咁好食啊?烧明太子豆腐都出奇嘅令人满足,估唔到嘅豆腐外脆内软,同明太子嘅咸香,绝对系小酌时嘅最啱搭档。胡麻茄子烧呢,就真系惹味到,每一啖都喺舌头上跳芭蕾💃,简直太过瘾!话时话,烧日本芝士年糕就真系令人垂涎三尺,流心芝士嘅热辣辣够晒撩味。至于炭烧活龙虾,新鲜弹牙,每一口系咁滋味,好似啖啖都食紧幸福嘅感觉。澳洲M5和牛胸腹都唔容易得过且过,肉质够霸气,几滴细心调制嘅调味粉,一下子提升咗整体嘅味道!佢哋仲有吟之曈大吟酿,清甜唔腻喉,配上任何美食都唔会踩错节拍,相信别嘅食客都会同我一样叹为观止。一个字,正!下次再黎食时,一定叫埋啲新尝试,期待同样质素嘅惊喜🌟。