2024-01-23 45 浏览
今次踏入这家餐厅,先系旧式大厦嘅经典升降机内带有点兴奋,再隔着陈旧嘅木门,期待背后嘅美味。一入去,香气扑鼻,令人心里嗌紧「又中又饱」嘅呢种感觉。 头碟已经炒鸡吸引,黑毛猪火腿搭配皱纹瓜奶冻嘅玩味组合,啱啱好唔会太戏剧化。火腿咸香夹杂着湿润脂肪,与哈蜜瓜的清新甜美反差,令人食指大动㖞!😋虽然餐包不属于自家制,但与茄子酱意外地搭到好,整个味道层次丰富,叫一旧面包都系咁多滋味,食落去真系「口感一流」!🍞🍅鲜露笋嘅忌廉汤唔似港式餐厅𠮶啲浑浊或过稠,而系恰到好处嘅顺滑。啲剌身带子煎得金黄微脆,就成了这个汤品中嘅「hidden star」。放在汤里面,吸满咗露笋同忌廉嘅汁液,真系要赞「真系够哂水准」嘅美味。食落去每样都有它独特嘅味道和质感,仲有啲hing味,饮品配搭到其实都几相得益彰。就嚟到甜品,仲有啲期待会有啲咩惊喜喇!🍰💖总结,呢度嘅菜式真系叫人「回味无穷」,一个舒适情调环境下,食一餐精致西餐,打发一个悠闲嘅午后,确系一个不错嘅选择。