2024-01-11
大家午餐想食好嘢,揾间我成日光顾嘅餐厅黎一试啦!今次我眼馋咗佢哋嘅咖哩虾同XO酱肉片炒西兰花,当然唔少得加啲蚊就搏咗条黄立仓🐟。跟手,就系嚟一份茄腩汤蚬壳粉对对味😋。肉片炒西兰花好香口,啖啖肉吖,炒得外脆内嫩,叫你食指大动。啲咖哩虾🦐好入味,上台仲飘嚟阵阵嗲味,食落微辣过瘾,仲要啲虾仔弹牙得嚟唔会过火。条黄立仓鲜滑得来皮脆,份量上尽显豁达,每啖都充满海嘅清甜。餐厅啲人手快,场面干净,坐得舒服,一路食一路倾计,正!茄腩汤蚬壳粉嘅味道清纯,汤头够茄味,粉又爽滑,简直系我茶餐厅美食之旅嘅新发现。而家谂返起个奶油猪仔包,仲想咬多次,个脆皮配上啲软绵嘅包,真系著数!一脚踏入去,我已经知道今次又会是一顿满足嘅午餐。不过留意啦,呢啲都系得我呢次去食嘅菜式,下次你哋有冇咁好运就唔知喇!😉🍛🍤