2020-10-20 627 浏览
突然好想食汉堡包, 所以我用咗UBER EAT叫咗汉堡佬嘅外卖。今日我叫咗一个铁板鸡软骨同流心蛋牛肉汉堡。两样食品嘅味道系差天共地,所以我都唔知话汉堡佬系好食定系好难食。三重芝士流心蛋牛肉汉堡首先要赞一赞呢, 个流心蛋牛肉汉堡系几好食嘅。佢出色在块包皮,口感外脆内软,而且包上面啲芝麻好脆同好香。加埋佢中法间嘅牛肉同配料,成个包嘅整体感觉系好得嘅。不过我上网睇人话系手打牛肉,牛肉都多汁同软嘅,但就冇咩牛味。入面嘅蕃茄、青瓜、洋葱都几好食,又唔算好重酱汁味。系好评嘅铁板炒鸡软骨呢一个真系食到怀疑人生,如果食晒一定会生肾石。佢咸到苦㗎,我怀疑系落咗无限次言都唔记得,人生未食过一兜咁咸嘅嘢。入面有少少椰菜同紫洋葱🧅,都系喊到怀疑人生。我攞嚟配自己带嘅私家饭,都食唔落啲鸡软骨。最后为咗我嘅健康着想,系成兜放弃咗。佢份量唔算少,但真系食多粒都迈进生命嘅尽头近一步。所以我觉得汉堡佬嘅汉堡包系可以食,但今日第一次挑战佢嘅小食鸡软骨系严重地失败,你俾机会我食咗人生最咸嘅一个𩠌。食风干火腿都冇佢咁咸。

铁板鸡软骨

三重芝士流心蛋牛肉汉堡