2021-12-09
1983 浏览
大角咀真系一个美食嘅隐世天堂,随住市区活化,近年越嚟越多特色餐厅系大角咀开店,尤其系大全街一带更加开到成行成市,想食乜都可以系果度揾到。最近呢间My Ahjussi开业,主打韩国菜,并加入cafe打卡元素,成间餐厅都布置得好靓好有少女风☺️加上附近人流相对地唔算太多,入去食住野倾下计都几舒服㗎,而且食物质素亦都系我意料之外!。。🔘韩式牛肉卷 | $55评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 韩式牛肉卷牛肉味劲香浓😳而韩国黄瓜、青瓜丝、萝卜丝等等嘅材料梗系唔少得啦。而最特别系餐厅会跟埋一份加入左盐嘅韩式麻油俾你,当中嘅麻油香同微微嘅咸味令到味道更加升华😳就好似平时加咗盐嘅紫菜一样,真系好好食!而餐厅仲会有素朱肉版本俾大家选择添。。。🔘软壳蟹忌廉汁意粉 | $98评分: 🌕🌕🌕🌗🌑评语: 好足料嘅一个菜式,一上菜就俾面头果只炸软壳蟹吸引住😳大大只一啲都冇骗场。忌廉意粉味道浓郁,有好多蘑菇粒令每一啖都更有口感,但忌廉汁比较稀,如果可以浓返啲就更加好喇☺️。。🔘焦糖爆谷拿鐡 | $33 (跟餐饮品)评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 只要你有叫意粉、Burger等等呢啲嘅主食,都可以以优惠价拣返一个咁餐饮品。呢款焦糖爆谷
🔘韩式牛肉卷 | $55
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔘软壳蟹忌廉汁意粉 | $98
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑
。
🔘焦糖爆谷拿鐡 | $33 (跟餐饮品)
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
评语: 只要你有叫意粉、Burger等等呢啲嘅主食,都可以以优惠价拣返一个咁餐饮品。呢款焦糖爆谷拿鐡,单计卖相都已经满分😳系Latte嘅奶泡上铺满焦糖爆谷,爆谷每一粒都脆卜卜,食到停唔到口🤣而焦糖爆谷亦为Latte带来一阵焦香嘅甜味,无论味道同卖相都充分表现出少女心☺️
🔘蒜香蜂蜜炸鸡 | $98/6件
评分: 🌕🌕🌕🌕🌗
评语: 炸鸡系列分别有6件同12件两种份量,由于炸鸡每一件都大大件嘅关系,我哋两个人食左四件都已经饱到食唔落🤣好抵食。炸鸡有一样野系我非常欣赏,就系佢脆身嘅外皮,食落去有种咬薯片嘅感觉!炸鸡表面洒上蒜香蜜糖,味道唔会好浓,保留左鸡肉嘅味道。
🔻少有韩式cafe餐厅
🔻店员好有礼貌!😳
🔻装修充满少女感觉!
推介指数: ⭐⭐⭐️⭐️