2023-08-01
同男朋友周年纪念日,佢竟然带我黎呢间高级铁板烧食好西,劲惊喜!我地两个叫左个两人前嘅R餐。前菜系沙律同芥末生八爪鱼,清爽新鲜;仲有芝麻鱼仔,调味好正好香口。之后铁板烧师傅show俾我地睇即将会烧嘅食材,全部都好生猛!南非活鲍鱼仲keep住郁添~经过师傅嘅巧手烧制,即刻化身为口中嘅美味,口感爽脆,令我地印象十分之深。烧大海虾更加犀利。师傅嘅铁板神功出神入化,系铁板度帮虾剥壳,烧到啲虾膏香味四溢,之后品尝果然肉质弹牙,虾膏更出色。我地拣咗法国鹅肝,配搭多士同菠萝食,仲点缀咗啲义大利黑醋,完美balance咗鹅肝嘅肥,心思巧妙。仲有日本A4和牛都不得了,师傅烧紧已闻到飘香,同香脆蒜片同食,我同男友都赞不绝口。师傅仲炒咗个虾干蟹子炒饭比我地,果然铁板度炒锄犁嘅饭更加粒粒分明,好好食。季节野菜都正爆,尤其系个莲藕,爽脆又有铁板烧嘅独特风味。除此以外,炒杂菜同蚬汤都好味,仲有个雪糕送添!最令我地叹为观止嘅系师傅系我地食饱之后问我地想画咩公仔同字,之后竟然徒手系铁板度画咗出黎,我地实在系佩服!好多谢师傅之后耐心帮我地影相,wrap up咗好开心嘅一餐。