2019-02-15
1988 浏览
之前呢间车仔面岩岩开到黎尖沙咀的时候,每次经过都会见到好多人在排队,现在都开了一段时间了,晚上7点几的时候行过都仲系要排队的,但今天晚上等埋朋友去到已经不用排队了。餐厅唔算有好多位,所以大家都系食完就走,唔会坐系到倾计的。先排队买野食,然后揾位坐,听到叫NO.就可以去拎啦!大碗面($65),呢碗大碗面共有10款小食,包括牛肚、陈皮鱼蛋、萝卜、猪红、猪皮、鸡翼、鸡翼尖、鱿鱼、红肠同埋菜!而面底我就拣左我最爱食既油面,点了小辣。原来小辣个辣度都几辣,唔太食辣的话睇下可唔可以再叫小D辣啦!猪红都几入味,咬落去唔会淡口,鸡翼同鸡翼尖都整得好入味,鸡翼尖仲炆到好淋添!整体黎讲小食同汤底味道都几好!咖央多士($16),咖央味都几出,但我个人觉得又未至于系佢地既必食的食物!菠萝冰($15),都真系几多冰,反而因为太多冰,令到饮品唔够甜,菠萝肉都唔系好多!总括黎讲,车仔面系真系好食既,但系其他野食我个人觉得又未至于系必色,不过都系系尖沙咀食车仔面的一个不错的选择,因为始终系尖沙咀较少这类面食。
餐厅唔算有好多位,所以大家都系食完就走,唔会坐系到倾计的。 先排队买野食,然后揾位坐,听到叫NO.就可以去拎啦!