2021-06-04
近排成日见到《我的印度男友》呢套电影宣传,搞到心思思想食印度菜 但系又唔知去唔去食好,因为之前食过嘅印度餐厅,一系好油,一系就唔系好啱口味,次次食都好心大心细。见呢间系OpenRice 都几多好评,餐厅位置又易揾,就黎试下啦门口好sharp醒,又红又黄,一眼就望到好易揾!餐厅环境都唔错架!最紧要坐得舒服我同朋友成日都花多眼乱,最后决定嗌个二人套餐,乜都有就满足到大家嘅愿望啦因为朋友唔食牛嘅,所以咖喱牛我哋就问侍应可唔可以改做咖喱鸡,侍应都好nice呀二话不说就帮我哋改咗~等咗冇耐其实我已经好安心对今餐饭都好有信心,除咗因为厨师同侍应都系印度人之外,亦都有印度人入嚟食晚饭,咁就知道呢间餐厅一定系好正宗好好食啦叫完嘢食之后一定会嚟呢一个餐前小食。快薄脆好香口,加埋呢个薄荷酱好refreshing 又开胃!好香芒果味嘅mango lassi 都黎左呢个真系冇得输,大大杯夏天饮真系好爽!而且唔会死甜真系饮到芒果嘅甜味同香味,超钟意呀极力推介!睇吓我饮完一啖之后就冇咗咁多啦~好搞笑呀佢chicken tikka 同咖喱角系一齐铁板上,啲「滋滋咋咋」声听到就即刻食指大动!个咖喱角真心要赞吓,好大个
门口好sharp醒,又红又黄,一眼就望到好易揾!
餐厅环境都唔错架!最紧要坐得舒服
我同朋友成日都花多眼乱,最后决定嗌个二人套餐,乜都有就满足到大家嘅愿望啦因为朋友唔食牛嘅,所以咖喱牛我哋就问 侍应可唔可以改做咖喱鸡,侍应都好nice呀二话不说就帮我哋改咗~
睇吓我饮完一啖之后就冇咗咁多啦~
个咖喱角真心要赞吓,好大个呀!!!入边有好香嘅豆同埋咖哩薯仔,身为薯仔控嘅我两三啖就K.O.咗佢
Chicken Tikka好juicy 好入味,食鸡肉最紧要就系够嫩滑~欣赏佢铺喺下面嘅菜都好腍,有啲柠檬汁嘅酸味,平时唔系好食菜嘅我都扫清光~
我觉得餐厅整呢个set嘅时候好用心。佢一次过有烤饼同饭俾客人去配咖喱,等佢哋可以试吓唔同嘅口感,而且烤饼同饭配搭去咖哩度都有唔同嘅风味。咖喱鸡比较浓味,食得多会比较腻,餐厅就跟个黄扁豆,我两味𩠌交叉咁样嚟食,唔会食到济
直到最后当然要有个 甜品做perfect ending啦~
今餐我同朋友都好满意而且食到好饱,真系happy friday 呀