2015-11-24 1048 浏览
朋友告知前xx饭店总厨 在九龙城自己开铺(好挂住佢嘅 杏汁炖猪肺,生炒骨,生炒糯米饭)衬今日有家人生日 借啲意去回味吓先!是日星期六 怕人多帮衬要等位等得耐 所以即上open rice 搜寻店铺地址同电话,打去问吓可否预早订枱!系可以嘅呢^^我哋准时7点半到达(果然爆场,好彩预早订咗枱先啫) 老板已经预备好一张大圆枱过我哋了。此店将垫枱嘅餐纸印成菜单方便食客睇菜(好过用菜牌, 要传嚟传去续个睇咁麻烦)!睇睇菜单纸 有好多特式小菜(吸引)价钱由$4x - 23x , 好经济啊!由于有家人对海鲜过敏 & 唔食牛肉,所以呢餐只系点咗几个简单小菜(下次要同朋友再嚟试埋其他菜式先)
南乳脆皮鸡
杏汁炖猪肺
椒盐灵芝菇
怀旧生炒骨
梅菜扣肉
宫廷羊腩
龙袍袈裟
天皇酱炒油麦菜

衬今日有家人生日 借啲意去回味吓先!

题外话/补充资料: 特别一提:此店系冇收加一架,有良心^^ 所以我哋贴士都相对比得多啲!
2015-11-21
梅菜扣肉
宫廷羊腩
龙袍袈裟
天皇酱炒油麦菜
  • 杏汁炖猪肺,龙袍袈裟,椒盐灵芝菇