2018-11-03
呢间店由铜锣湾起家,到元朗,今日终于嚟到荃湾啦!刚刚新开真系日日都大排长龙。衬放假就同朋友二人撑枱脚啦餐厅装演简单又舒适,都几适合放工后简约的一餐饭。点了日式炸蚝小食,一只蚝炸得好唔好,一咬落去就知道了。炸蚝非常新鲜,一咬落去,外脆内鲜,而且唔会炸到干硬化,好多汁,系正正子!主菜来了,点了激辛拉面,见到上面有堆红红秘制辣肉酱就知道唔惹少啦!配合埋汤底真系无得顶呀!拉面面质适中,唔会浸太耐而过软,而且因为汤底够味,令拉面食落好有味道。朋友是食肉兽,所以额外为佢点多份豚肉叉烧,睇到叉烧的肉与膏的比例均等,而且每片厚薄程度都一样。而身为饭桶嘅我就梗系要试下鳗鱼炒饭啦!用的是珍珠米,所以特别细,而且炒饭唔会好干身,油份比例适中。平时食鳗鱼炒饭都会揾唔到鳗鱼粒,但今次竟然有好厚身嘅鳗鱼粒呀!真心好正,而且鳗鱼虽然系粒,但都食到鲜味,好正!当然唔少得童年回忆嘅波子汽水啦!呢度竟然有呀!其实整间餐厅的食物及服务都好好,绝对值得再来
餐厅装演简单又舒适,都几适合放工后简约的一餐饭。