2017-06-09 2374 浏览
经常帮衬,食物味道不错,但眼见越做越差,今日忍唔住要出声!镬捞煎蛋已经有好多次见到煎蛋面有「镬捞」,见到已经唔开胃,但通常都会拨走就算。今日一打开⋯⋯好似镬捞多到好似发霉咁,再反去后面仲严重!啃死竹签肉饼好啦,谂住唔食蛋就算啦,然后同事食肉饼饭⋯⋯食食下咬到硬物,原来系一节竹签!唔小心真系会啃友!回想⋯⋯华安刚开业时真系好有心,外卖包装分得好好,堂食时亦见老板及老板娘要求严谨,质素真不错。煎蛋vs炒蛋此餐厅的炒蛋以前香滑多汁,外卖时会另外分隔开,依家唔系多汁而系多水(似想加水扮滑蛋),外卖时直接放汤面内,整碗面被「蛋水」弄得浑浊、糊糊域域,成pat 嘢咁要人放入口,所以依家我外卖都改为煎蛋,点知都中伏!鲜油多另外,餐厅亦有一味脂肪大挑战嘅「鲜油多」,多士热但鲜油冻,衬鲜油未溶时食,好好味,好过翠华,但外卖又系激死!本来外卖鲜油已经易溶,应学翠华一样分开冰震住鲜油会好d。华安唔做多层功夫都算,包装伙记仲要将鲜油多垂直放热辣辣汤面上,即鲜油只隔包装纸袋,直接接触汤面兜!唔好话拎返公司嘅路程,谂都谂到不出10秒都会溶晒啦!最后变成牛油浸面包!如果唔系帮衬开,完全想像唔到佢哋以前对包装咁严谨⋯
经常帮衬,食物味道不错,但眼见越做越差,今日忍唔住要出声!

镬捞煎蛋

发霉煎蛋

好似镬捞多到好似发霉咁,
再反去后面仲严重!

发霉煎蛋2

啃死竹签肉饼

好啦,谂住唔食蛋就算啦,然后同事食肉饼饭⋯⋯

竹签肉饼饭

食食下咬到硬物,原来系一节竹签!唔小心真系会啃友!

回想⋯⋯

煎蛋vs炒蛋

鲜油多

另外,餐厅亦有一味脂肪大挑战嘅「鲜油多」,多士热但鲜油冻,衬鲜油未溶时食,好好味,好过翠华,但外卖又系激死!本来外卖鲜油已经易溶,应学翠华一样分开冰震住鲜油会好d。华安唔做多层功夫都算,包装伙记仲要将鲜油多垂直放热辣辣汤面上,即鲜油只隔包装纸袋,直接接触汤面兜!唔好话拎返公司嘅路程,谂都谂到不出10秒都会溶晒啦!最后变成牛油浸面包!如果唔系帮衬开,完全想像唔到佢哋以前对包装咁严谨⋯⋯

最后,我认外卖鲜油多系我傻,无理由期望佢会细心到好似翠华咁公开包装(真系无理由?),但连最基本嘅煎蛋都煎到咁,抹一下镬捞都废事,好难想像食品卫生程度可以有几好。

好失望⋯⋯
外卖自取