2010-06-29
今日放工同朋友去K11行街, 见到有间卖Macaron嘅shop, 好靓呀!!!之前食过2次都系觉得太甜, 但次次都系比佢外表吸引左买反去,点知都系甜到食唔到!!!自此之后, 我决定唔再买Macaron,但今次行过呢间叫Che Che New York嘅shop,系因为佢有朱古力又有精品同手袋, 所以入左去, 我原本剩系谂住买朱古力,但售货员姐姐好好人咁比左d Macaron比我试食, 原本都惊甜到呕, 但唔洗$就试下啦*******哗!!!唔得了, 一d都唔似我之前食过个d,得个甜字,我试食左个Raspberry味, 正到晕, 好香呀!!!重有个Wasabi 味朱古力, 又系好好味, 我最怕太甜嘅野, 依家可以揾到唔太甜嘅Macaron同佢地自创嘅Chocaron,好开心, 唔洗再斋买唔食啦!!不过佢地dPacking 唔系好环保, 如果散买又只系得胶袋会易碎,但今次我买盒装,反到屋企一粒都冇烂WO但唔理得咁多啦!!好味就OK啦,而且卖Macaron嘅shop,佢都算叫平,之前食过要成$18/粒!