2009-01-02 21 浏览
(半个月前食评)一直对呢间长期在openrice 10大既食肆感兴趣, 加上男友之前黎过之后都对距有赞无弹. 适逢妈咪生日, 一于黎呢度庆祝食餐劲既! (其实早两个月已经想来, 但订唔到位.. 今次的起心肝早一个月订位, 终于成功! 大家都想黎既话都要早d订位啊!)鸡炖翅(细)﹕虽然话系细既, 但五个人食每人都有三碗呢! 鸡汤实在是很香浓.. 配上金华火腿的香味, 很鲜甜. 翅没有想像中多, 但系以呢个假钱同味道已经算超值了! 比起翅, 我反而更欣赏距既鸡汤. 吃完三碗后整个口是甜甜的鸡汤味.. 北京填鸭﹕事前令我最期待的其实是这一味. 可能期望过高吧, 吃后有一点失望.. 薄饼皮好像太厚了, 吃了两块已经饱了一大半, 个人还是喜欢薄一点的! 而且鸭肉淡淡的, 又有点瘦, 食落有少少鞋口.水饺﹕爸爸想吃, 就叫了这样应该不算是招牌货的菜色. 想不到也很不错呢! 水饺皮薄薄的, 却充满肉汁, 味道清淡得黎又不会淡而无味, 好食! 在大家已经有八, 九成饱的时候, 竟然很快就被我们清碟了!京烧羊肉﹕呢味𩠌系最后先黎, 大家其实已经饱得捧住个肚了. 本来我谂住放弃唔食了, 因为也不太喜欢

(半个月前食评)
大家都想黎既话都要早d订位啊!)
鸡炖翅(细)﹕

北京填鸭﹕
水饺﹕
京烧羊肉﹕
呢味𩠌系最后先黎, 大家其实已经饱得捧住个肚了. 本来我谂住放弃唔食了, 因为也不太喜欢食羊. 但系见到爸爸同女麻女麻食完既表情我又忍唔住食起来了..
"入口即化" 呢四个字形容距真系无错. 呢个菜好有层次﹕第一层系外皮, 有一点脆脆的. 之后系羊脂, 嗜羊者一定唔可以放过, 充满住羊膻味.. 加上最后一层系烧得嫩嫩的羊肉, 连我呢个麻麻地羊肉既人都觉得正! 食完d羊脂味会停留系个口好耐.. 钟意食羊既人必食!
除了食物外, 服务都值得一赞! serve我地既侍应十分好人, 仲同我地好好倾呢!
十分满意既一餐, 希望妈妈生日快乐!

鸡味浓郁
鸭肉味道淡了一点