2023-06-27 100 浏览
夜晚7:00嚟到,排咗半个钟队,终于入到去,我觉得个环境比较迫,同朋友嚟食要同人哋搭枱,行出行入都比较迫。排队嘅时候职员会俾我哋菜单先拣咗嘢食,入座前会去到收银处俾钱,途经收银处仲会可以拣嘢饮同埋关东煮,今次冇试关东煮,因为感觉食物嘅种类都唔算好多。同行嘅朋友拣咗最多份量芽菜,而我就拣咗正常份量既芽菜。我哋比较过两碗嘅拉面之后觉得较少份量嘅芽菜嘅汤底会比较好食,少咗浸草青味,而且比较浓郁。拉面同芽菜一齐食比想像中夹,而叉烧嘅份量就得两块,偏薄,口感味道普通。我地仲加咗温泉蛋,温泉蛋唔算话非常之流心,比较肉糖心蛋多啲,我觉得比较失色。但系整体而言个汤底非常之浓郁,平时我都比较钟意食重口味嘅汤底,呢一个都满足到我。虽然冇叫小食同埋关东煮,但系份量都非常之足够,食完之后劲饱。