餐厅: 貓之眼
资讯:

2019-08-09 175 浏览
一直都好想食蛋包饭,唔系𠮶啲蛋皮干争争嘅,系真系有滑蛋蛋汁𠮶只。今日终于食到! 上网揾「蛋包饭」,呢一间都名列前茅,今日终于去朝圣。名为猫之眼,取其意系中间有鲜黄色嘅蛋包饭,而两边就有唔同嘅配料。 我同友人平日1点就到,店前已经有一条人龙,可见系区内都名气不错。患有选择困难症嘅我,又想食咖喱猪肉,又想食浓茄牛肉,又想食烩牛肉汁,又想食和牛汉堡。一路等位,一路苦恼着,直至到店员话已经买晒和牛汉堡。最后决定食咖喱猪肉加烩牛肉汁蛋包饭。蛋包饭果然一流,就算只系蛋包饭都已经够我食足成碗饭。咖喱猪肉正常发挥,日式咖喱甜甜地配以红萝卜。至于牛肉汁就真系麻麻哋,有啲咸,太浓味。相信如果食浓茄牛肉应该会好啲,因为咖喱本身已经算浓味,配清新啲嘅蕃茄成餐饭会平衡啲。下次有机会真系要早啲嚟试吓和牛汉堡。

咖喱猪肉茄烩牛肉汁蛋包饭

咖喱猪肉加浓茄牛肉蛋包饭

下次有机会真系要早啲嚟试吓和牛汉堡。