2019-03-18 167 浏览
每次外游之后,都会好挂住香港嘅茶餐。联发系一个长辈介绍我试一试嘅茶餐厅。佢特别喜欢呢度嘅沙嗲牛肉。上几次我都跟佢嘅选择,不过今日我就想食叉烧意粉。为左对比一下同另一间我食开嘅连锁茶记嘅质素有冇好大差别。无容置疑,呢度整体感觉系较地道,好有旧式香港情怀。今日系午饭时候去,好好彩唔洗排队。服务都唔错,虽然不至于五星级饭服务,但会俾足够时间你落单,仲有同你吹两句咁。食物方面,个蛋唔够多汁唔算好滑,我觉得比较失色。叉烧意粉不过不失,我觉得呢度啲沙嗲牛肉好食啲。价钱稍贵,一个餐要五十几蚊。我朋友叫左个原个蕃茄牛肉饭,差唔多八十蚊。茶记黎讲,都算几贵。总括黎讲未去到好好味,但都足够令我再返黎食。一来我钟意支持小店,二来市面有太多唔合格嘅茶餐了😅

茶餐

2019-02-28