茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
2023-06-28 3959 浏览
Ruth‘s Chris Steak House系一间美国牛扒餐厅,喺香港都好耐歴史。餐厅环境高贵典雅,好有传统扒房feel 。一坐低就有新鲜热辣辣面包🥖送上。食完仲可以refill! 不过我哋要留肚食Steak,所以就算觉得好好味都冇再添🤭我哋试吓咗Set Lunch 同单点嘅T-Bone Steak 🥩Set Lunch 头盘可以拣生牛肉薄片Capriccio,龙虾汤🦞或者沙律🥗 主菜有唔同部位嘅牛肉可以选择:Filet,Ribeye 或者New York Strips 。配菜可以喺餐牌入面嘅蔬菜或薯仔项目中挑选,款式多样化😍最后有包括埋甜品同餐茶。🦞Lobster Bisque,汤底浓郁滑顺,龙虾肉鲜甜弹牙,不过就细粒左少少。阿仔钟意食腍D,佢就拣咗Ribeye 。经理介绍佢哋嘅牛肉全部都经过严格嘅熟成程序,令到肉质更加嫩滑同有丰富嘅肉味。上碟嘅时候,成个碟都超级热!有铁板嘅效果🔥「喳喳声」嘅牛油,连同香料嘅aroma,令人流晒口水🤤食落口真系会热到辣亲,要小心!肉味嫩滑浓郁,medium rare嘅熟度,有啲微微嘅嚼劲,咬落去非常juicy。T-bone steak有两种不同嘅

T-bone steak有两种不同嘅肉质,由肋骨同脊骨形成嘅牛扒。呢款牛扒特别系有啲肥,但系呢啲脂肪系会经过煮熟嘅过程而融化,令到肉质更加鲜嫩。经过精心嘅烹调,一边口感腍滑,另一边嘅充满质感,十分出色。

最后,试咗芝士蛋糕做甜品!Cheesecake 味道超浓郁,质地好滑嫩,口感唔会太甜,微酸。Perfect ending 🍰

餐厅服务亦十分周到,经理健谈又风趣,令我哋有一个愉快又满足嘅用餐体验。

Ribeye    Steak
T-bone  Steak