2019-07-05 291 浏览
是日铜锣弯返工,网上见到呢间韩式CAFE感觉唔错,一于黎试吓。跟一般Cafe相若,有轻食,pizza,汉堡,意粉等。难得韩式CAFE就拣D韩风食物泡菜忌廉猪肉意粉,呢个希望店铺会加返小小提示。就系原来系好辣嫁!!!!一般的泡菜我都完全接受到,不过呢个意粉完全超呼我想像。有一种五香肉丁的辛辣感觉 亦可能是我问题,友人完全接受到。韩式紫菜卷热哄哄咁上碟,再加埋芝士拉丝的效果。好邪恶!!第一次食韩卷物会配上一个好似汤咁ge酱汁,甜甜地有点像洋葱汁。加埋紫菜卷一齐食异常出色!!最后就系甜品,韩式酱缸中的紫薯焦糖炖蛋在Menu内的照片不是太吸引,相信较小客人会order。但我就系比食物内容吸引。 紫薯!焦糖! 雪糕!炖蛋以上配搭有咩可能会令人失望!睇真D,布丁真系紫色嫁!!!好香紫薯味,布丁上有一层薄脆焦糖。上面加上豆腐雪糕同Mochi!!好幸福啊同埋韩式酱缸其实内里唔细,我同友人都食得好满足!!小店亦附有室外位置,如果秋天黎呢度high tea应该几有韩国feel。
跟一般Cafe相若,有轻食,pizza,汉堡,意粉等。

难得韩式CAFE就拣D韩风食物

泡菜忌廉猪肉意粉
泡菜忌廉猪肉意粉,呢个希望店铺会加返小小提示。
就系原来系好辣嫁!!!!

一般的泡菜我都完全接受到,不过呢个意粉完全超呼我想像。
有一种五香肉丁的辛辣感觉
 亦可能是我问题,友人完全接受到。
韩式紫菜卷

热哄哄咁上碟,再加埋芝士拉丝的效果。好邪恶!!
加埋紫菜卷一齐食异常出色!!

紫薯焦糖炖蛋
最后就系甜品,韩式酱缸中的紫薯焦糖炖蛋
在Menu内的照片不是太吸引,相信较小客人会order。
但我就系比食物内容吸引。 紫薯!焦糖! 雪糕!炖蛋

以上配搭有咩可能会令人失望!
韩式酱缸中的紫薯焦糖炖蛋
睇真D,布丁真系紫色嫁!!!

同埋韩式酱缸其实内里唔细,我同友人都食得好满足!!

2019-07-03
泡菜忌廉猪肉意粉