2014-07-31
虽然我唔系港岛人,但为食好嘢,绝对会穿洲过省。其中觉得大坑收收埋埋大把好嘢!大坑中高档食府越开越多,车房无晒,夜晚好似旺角咁,今日我都来凑下热闹。星期六嘅晚上,好鬼多人,我同朋友一心想来食串烧,点知出唔事,好多都满咗,我地行左三十分钟,都揾唔啱,开始肚饿。呢个时候又系发挥openrice 嘅功能啦,除咗好多满左之外,大坑有成7间串烧店之外,仲有D可能未见到添。睇完openrice,终于决定去一间叫金之藏嘅物体食晚饭。去到门口,我同班fd不约而同'哗'一声,超爆场!!!店员话我地要等十分钟,有客埋紧单。我好质疑系咪十分钟就可以,因为我地隔离有4堆人等紧,我滴紧汗😥😥😥。人真系好衰,见到咁劲,又行到嚟啦〜唔试过又觉得唔扺,所以决定等。过左十二分钟,终于有位啦😭😭😭,我地二话不说,争取落单先,太多人啦,落迟D都唔掂。我点咗龙虾,鹅肝,炸豆腐,吉列系列,沙律,当然唔少得我最爱嘅烧鸡翼,仲有一堆,不过唔写啦,太多,仲有半打啤酒。哩度D店员都几勤力,睇个样都系十八九岁,做野算快手。等左5分钟,有沙律食啦,顶一顶先,真系好肚饿,买相ok,大份,味道适合我,58蚊呢个价钱算扺食。嘢食陆续上枱,真系有惊
嘢食陆续上枱,真系有惊喜,卖相靓,味道不错,件鹅肝真系超值,98蚊有几款配菜,好好食,我地Encore多一次添,中翼烧到脆皮,好香👍👍👍,整体野食都唔错。
我最欣赏嘅系呢度D服务员,佢地咩都讲无问题,有嘢烧得唔好,可以即换,好少餐厅可以咁样,我食过好多串烧店,遇到咁嘅情况,服务员唔比个F字当赢,所以我要上来赞下呢间小店。