2023-01-30
🍽 大冒险家餐厅冒险家半自助晚餐📍Disneyland✨朋友知道我同男朋友会去迪士尼,极力推荐半自助餐连「迪士尼星梦光影之旅」🎆特别观赏专区入场套票。💰自助餐$558加一,小童$382加一餐厅职员会派发手带。食客只要配戴手带,可在城堡最近位置观看烟花表演。🌟Tips: 要在表演前半小时霸位。(我表演前15分钟到观赏区,已经冇最前一排位置🥺 不过表演完大约有5分钟离场时段,都可以用最近距离同城堡合照😍)自助餐-头盘🍽有青口、虾、冻肉、炸鸡、炸虾球回本位一定系新鲜嘅虾,肉质鲜甜。青口就略为失望,唔太新鲜。其他都略为普通,浅尝则可😊主菜-烤牛肋肉及香煎体子伴南瓜薯蓉,腌洋葱配砵酒烧汁🍽 最惊喜系南瓜薯蓉,甜甜地,好似食紧甜品🥰 甜而不漏,very good! 牛扒亦都不过不失,尚算对得起个价,但唔好期望系靓牛扒。甜品-新年款式及卡通样式甜品🍽甜品款式唔多,分量的骰,有少少华而不实。但非常打卡able😂 饮品-芒果乳酪🍽芒果味唔太出,同乳酪好夹,小编食饱都仲可以refill多一杯饮🫣总结,半自助餐连「迪士尼星梦光影之旅」🎆特别观赏专区入场套票绝对值得一试。快啲tag or share 俾你嘅另
📍Disneyland
💰自助餐$558加一,小童$382加一
自助餐-头盘
🍽有青口、虾、冻肉、炸鸡、炸虾球
主菜-烤牛肋肉及香煎体子伴南瓜薯蓉,腌洋葱配砵酒烧汁
甜品-新年款式及卡通样式甜品
饮品-芒果乳酪
总结,半自助餐连「迪士尼星梦光影之旅」🎆特别观赏专区入场套票绝对值得一试。快啲tag or share 俾你嘅另一半啦👫🏼
———————————————————
📍地址: 大屿山香港迪士尼乐园迷离庄园