2022-03-28
湾仔尾金钟头既文青台湾食店🍱尚青商号地址: 湾仔兰杜街4号今次介绍比较简单啲 有冇人好似我一样 未有疫情前一年最少去一次台湾饮饮食食? 如果中意台湾食物的 我绝对强烈推介大家试下依间!!! 荃湾都有分店👍🏻又系湾仔精选,依家6点后就无堂食,今次5点钟赶到依间小店 如果唔熟悉湾仔/金钟既朋友建议要开google map揾路🥸舖面坐嘅位置都算宽躺 有系台湾去小店既感觉💛手机落单✊🏻叫左食物大概需要等大概15分钟时间才上菜✊🏻香菇鸡鲁饭 $56同鲁肉饭最大个分别就系个啲香菇令到成个饭既味道都升华左,绝对台湾街市口味!盐酥排骨鸡汤面 $62个排骨非常之脆 皮簿猪肉油份够得黎 汤面加左麻油 都几有台湾风味!Last but not least 茶香卤大肠 $52卤大肠上面有唔少蒜蓉 底下既卤水汁唔系一般香港个种 亦都非常之热 感觉系特别调制 小食一流之选!挂住去台湾同埋想去靓靓地好坐既餐厅喺湾仔/金钟的话可以试吓呢间餐厅!5分满分💛味道 5环境 4服务 4性价比 5
🍱尚青商号
地址: 湾仔兰杜街4号