2017-05-01
搜寻西环50蚊楼下时见到noodies排第二,立过下眼个餐牌选择几得意,于是就去左试下。去到再认真汤底、面底同配料,系几有新鲜感。但47蚊碗两𩠌面,其实你转下汤同面,已经起码60蚊。所以对呢碗面都有少少期望。落单时店员话咖哩捞面唔可以拣油面,因为会酸,所以就转左店员推荐既韩国拉面。点知呢碗面一上见到个样面知伏左,唔讲佢𩠌量有几少(三片薄扎肉、加6蚊旧切开左一半既八爪鱼饼),净系望个面都唔多吸引。卖相干憎憎,如果唔系见个碗边有少少咖哩汁,都唔知佢落左汁。一试,个面煮过龙,又干又淋又唔够味,小食部啲捞面都好食过佢。到喇沙汤底泥左,呢碗比较正常,因为佢标榜无味精,淡少少,加左辣椒粉同干蒜调味后好味啲。不过佢牛筋丸只系比两粒我。讲真,如果平平地食个面,我唔会有咩挑剔,但你咁有gimmick,又唔系平,但就比啲三十蚊碗面既质素同份量我,真系几失望。绝对无下次。题外话既然餐单上有多青走青既option,我觉得店铺就应该比啲诚意对待,因为就算叫多葱,份量依然几少下。