2018-09-26
食同事食饭,佢哋话想去食韩烧,一于试下佐敦呢间先。先讲前菜,前菜泡菜同紫菜包饭有惊喜!泡菜酸香开胃,比一般嘅辣少少,同烧好嘅肉同生菜一齐食特别好食,我地encore左两碟。饮品任拣任饮,值得一赞嘅系佢有白色版可乐(唔系度度餐厅都有㗎!)适合烧烤时想饮有气饮品又怕肥嘅朋友。一开始佢会倒啲蛋浆同放几粒蕃薯起炉边度慢慢整熟佢 。炉边蛋同番薯需要长时间的烹煮,不过正所谓慢工出细货,炉边蛋蛋味浓郁口感滑嫩,小蕃薯外脆内软,味道香甜。一开始我地先放下一啲脂肪多啲嘅肉去烧,好快个炉就够油去烧其他嘢,唔洗额外再落油。肉类色泽红润肥瘦均匀,腌得好入味。牛肉算嫩口,五花肉都够爽口。而海鲜就真系哇一声!估唔到餐厅啲啲蚝、虾同元贝新鲜得黎仲咁大只!最后要赞一赞𠮶度嘅service,职员见到我哋个炉烧到黑哂就会自动帮我哋换,值得一赞!