2024-06-05
餐厅位于尖沙咀北京道三十楼,分左两层,下层系西餐fine dining既,今次我地去上层Pizza & Wine Bar!餐厅内一排巨型落地玻璃好震撼,望住个维港海景食pizza饮下酒都真系几Chill下! ⭐POLPETTE - 意大利家乡蕃茄酱煮肉丸肉丸调配比例不错,牛肉味突出肉汁浓郁,沾上惹味既蕃茄酱几开胃⭐FRITTO MISTO 鱿鱼、大虾配柠檬蒜泥蛋黄酱 鱿鱼好香!够稣脆!大虾啖啖肉好爽弹。 蛋黄酱酸酸甜甜与炸物非常夹!中和左个油腻感厨师即场搓面团制pizza, 见住佢系个炉入面逐个pizza放入及取出好用心,即叫即整,新鲜吸引!两款个pizza面包底都系软绵烟韧的,好有口感!厚度适中!⭐THE DUCKY crossover - 胡同片皮鸭肉配自家制烤鸭酱、大白菜、马苏里芝士、葱见到有crossover 即时order试下,果然有惊喜! 片皮鸭肉香油滑,个酱甜甜地好惹味,中西合璧,好食!⭐AMALFI - 蕃茄酱、翠玉瓜、马苏里芝士、章鱼、大虾、龙虾汁青柠蛋黄酱我自己就比钟意呢款pizza, 酱汁多好juicy滋味,酸酸甜甜挺开胃。材料都好丰富, 章鱼同大虾都新鲜冇雪味
⭐POLPETTE - 意大利家乡蕃茄酱煮肉丸
⭐FRITTO MISTO 鱿鱼、大虾配柠檬蒜泥蛋黄酱
两款个pizza面包底都系软绵烟韧的,好有口感!厚度适中!
⭐THE DUCKY crossover [胡同]
- 胡同片皮鸭肉配自家制烤鸭酱、大白菜、马苏里芝士、葱
我自己就比钟意呢款pizza, 酱汁多好juicy滋味,酸酸甜甜挺开胃。材料都好丰富, 章鱼同大虾都新鲜冇雪味!
浅尝两杯cocktail, 两杯都几适合女仕
⭐WISTERIA,内含荔枝味,但吾会好甜,带有回甘几特别!
⭐UNICORN,充满少女心,入面有cream,有莓味,几易入口,打卡一流
甜品🥰
⭐PANNACOTTA - 奶冻椰香味浓,混合左d白朱古力又几夹。衬埋酸甜莓果酱非常好食!
整体来说,即制意大利pizza系出色既,富有 烟韧口感。餐厅环境一流,食pizza都可以望住个海景真系吾错!!不论拍拖、姊妹聚会、同事饮野倾偈都好适合黎呢度!