2023-02-07
✡︎维港靓景品尝川菜✧覇王川庄想食到高质素既川菜真系唔容易揾到 今日我地就介绍下位于尖沙咀国际广场25楼既霸王川庄~餐厅位于高楼层 走高贵格路线 饱览维多利亚港景色 坐喺𥦬门位置落地大玻璃叹住杯八宝茶 真系不错既感觉~✦八宝茶我感觉呢种茶可以止麻止辣既~好有惊喜😊但茶用上比较常用材料 有玄米茶底 人参 菊花 桂圆 杞子 味道甜甜 呢种茶对肠胃亦有好大既功效👍🏻商务二人午餐☀️✦ 玛瑙红油 棒棒鸡呢个菜式好特别😁厨师好有创意地用糖片装住辣椒油~呢个设计亦增添咗打卡位 最贴心的就系方便吾食辣既朋友可以将辣油整个拎开~非常细心☺️✦ 海皇三丝羹海皇羹份量刚好~材料配搭好夹味道适中~✦ 烤北京片皮鸭(半)很久冇食过片皮鸭 呢到系保持正宗食法 配料份量唔少~烤鸭亦好juice 每咬一淡都爆汁 好食☺️✦ 南充酸菜桂花鱼主打酸菜鱼可以选择大中小辣😊唔食得辣既我叫了小辣 但满口都有麻麻酸酸既风味~桂花鱼好滑好鲜 厨师将桂花鱼切成薄片~再配合薯粉一齐食~份量真系好多呀!✦ 白雪燕麦蕃薯最后呢个甜点亦系我最期待既一部分~厨师用咗黄蕃薯同紫蕃薯切一粒粒 再加上燕麦一齐炸 口感外脆内软~十分十分好食!餐厅员工服务态
✡︎维港靓景品尝川菜✧覇王川庄
✦八宝茶
我感觉呢种茶可以止麻止辣既~
商务二人午餐☀️
✦ 玛瑙红油 棒棒鸡
✦ 海皇三丝羹
海皇羹份量刚好~材料配搭好夹
味道适中~
✦ 烤北京片皮鸭(半)
✦ 南充酸菜桂花鱼
主打酸菜鱼可以选择大中小辣😊
唔食得辣既我叫了小辣 但满口都
✦ 白雪燕麦蕃薯
外脆内软~十分十分好食!
餐厅员工服务态度亦无挑剔位~
仲唔快啲约埋朋友 屋企人黎试吓♥️
📍霸王川庄 (国际广场) (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道63号国际广场25楼2501号舖