招聘中
薪金面议
11天前
餐厅: Harlan's
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-02-09 95 浏览
就嚟情人节🥰 我同老公想揾一间好啲嘅餐厅预早庆祝😎 去咗The One嘅Harlan😍 有得望住维港嘅景色食饭🫶🏻 正❤️4 course dinner 🍽️ ($888@)我哋叫咗每人两个前菜🥗 一个Main🍽️ 同埋一个甜品🍮 前菜🥗Matsuba Crab Custard, Uni & Shaved Sturgeon Caviar🦀呢个系我叫嘅😎 卖相已经超精致🥰 面头嘅脆片上面加咗啲用鱼子酱reshaped 嘅鱼子片同埋海胆😍 杯里面嘅系蒸蛋🥚 食落去好滑,再加再加埋底层劲多蟹肉丝🦀 Mix埋面头嘅脆脆同埋海胆,口感超丰富❤️Diced U.S. Prime Hanger Steak with Beef & Beetroot Consommé🐃呢个系老公叫嘅😆 封门牛柳他他配上红菜头清汤🥰 牛肉味好浓郁❤️ 配埋红菜头清汤嘅清甜😎Foie Gras, Lemon Grass Ginger Jus & Dark Chocolate Roll🦆我哋两个都想试呢款😎 呢款超特别👍🏻 个鹅肝系用咗蒸嘅方法😍 所以冇咁油腻🥰 但入口一样香滑❤️ 最特别嘅系配埋朱古力卷🍫 可以中和左鹅肝嘅本身嘅少少酥

4 course dinner 🍽️ ($888@)
我哋叫咗每人两个前菜🥗 一个Main🍽️ 同埋一个甜品🍮

前菜🥗

我哋两个都想试呢款😎 呢款超特别👍🏻 个鹅肝系用咗蒸嘅方法😍 所以冇咁油腻🥰 但入口一样香滑❤️ 最特别嘅系配埋朱古力卷🍫 可以中和左鹅肝嘅本身嘅少少酥味,估唔到两个嘅味道系咁夹🫶🏻

Main🍽️
Monkfish Cheek, Pan-Seared Crispy Monkfish Liver🐟
我就拣咗食鱼🐟 𠮶啲粒粒其实系𩽾𩾌鱼干,食落去好嫩滑👍🏻 仲有少少鱼汤嘅香味 🥰 而𩽾𩾌鱼面颊嘅肉质比较结实😍

M8 Oyster Blade Beef, Oyster Leaf Salad with Blue Cheese Dressing🐃
老公叫咗牛肉😎 配咗蓝芝士酱汁😍 更加突显牛肉嘅肉味👍🏻

Dessert 🍮
Classic Apple Pie with Parma Ham & Meat Floss🍎
苹果批个底系一片脆片🥰 上面嘅苹果片卷到成朵花咁😍 仲配埋36个月嘅风干火腿🐷 胆埋忌廉🫶🏻 成个配搭好好食😋
庆祝纪念
情人节