心月来潮,买左飞睇下午1点既戏,但未够钟,又想悭下钱,但又想食些少东西,千拣万拣之下,就黎左东京筑地拉面,呢度地方唔大,但胜在摆放既野够整齐同整洁,简称骨致啦! 入黎之前,睇过下餐牌,拉面黎讲,佢真系几平!我个人本身比较喜欢绿色,所以叫左个绿魅拉面,再追加一个仙果蟹柳卷,对于不太肚饿的我俩,真是刚刚好。绿魅拉面,感觉青青绿绿既野就系几健康,饮多2啖汤都唔怕肥,其实就系菠菜汤底,平时唔食菠菜既我,对佢一点都不抗拒!面黎讲,可以淋返少少,口感会更佳;糖心蛋好入味,一咬入口,蛋黄香味渗满口腔,回味无穷;至于肉方面,中规中矩!仙果蟹柳卷,正正常常没失望没惊喜。整体黎讲,有机会都想再黎试下其他拉面,重点系价钱都很吸引!

仙果蟹柳卷,正正常常没失望没惊喜。

整体黎讲,有机会都想再黎试下其他拉面,重点系价钱都很吸引!

绿魅拉面
仙果蟹柳卷