2021-08-07
近排先发现尖沙咀The Otto酒店内有间日式烧肉店, 主打食鹿儿岛「萨摩牛」。餐厅装潢有格调而且有时时尚感, 座位间隔宽敞兼私隐度高, 整体感觉很好。萨摩和牛他他 $178底下系嫩绿既火箭菜, 拌上蛋汁既和牛他他, 口感滑溜, 调味只有简单既柚子醋, 麻油, 入口清新细腻。萨摩牛三角腩刺身 $168牛三角腩属于稀少部位, 而且未试过牛刺身, 估唔到食落系咁鲜味, 亦都食到本身最原始既牛香, 值得一试。盐葱牛舌包 $148平时食烧牛舌都系中意食厚切, 依个牛舌好特别, 厚厚既牛舌中间开一刀, 再夹住满满既盐葱, 烧起上黎牛舌既油份渗哂入中, 同时盐葱香气又混和系牛舌中, 烧到表面焦香后, 入口口感丰富非常弹牙, 油香满满, 盐葱既香味令到无需再加任何酱汁已经超美味, 依个配搭真系不得了, 中意食牛舌既人一定要试!
萨摩和牛他他 $178
萨摩牛三角腩刺身 $168