2023-08-03
听朋友讲尖沙咀有间食韩国嘢嘅餐厅系正宗韩国人开,仲要有户外环境做到好似韩国街边嘅餐厅咁,再加上食物味道同埋卖相都唔差一如既往好似韩国餐厅咁,坐低之后就会有前菜小食俾你,有腌制莲藕,西兰花同埋豆干,最重要嘅泡菜当然唔少得啦呢度系QR code落单嘅,所以唔需要怕要同店员讲英文😁酱油蟹超耐冇食过酱油蟹嘅,我当然一定要叫,呢度嘅海鲜非常新鲜,所以酱油蟹完全可以食得出佢嘅鲜味,因为朋友麻麻哋,所以我都系叫咗一只,佢一只都会配埋碗饭俾你,一路食一路感受到酱油蟹嘅滋味,亦都一路见到厨房不断出酱油蟹虾嘅拼盘出嚟,可想言之佢哋嘅招牌菜应该都系酱油蟹,值得试吓50 cm韩国海鲜锅呢一道菜都见到好多客人叫,最得意嘅锅就系长方形,然后里面铺满晒海鲜,辣辣嘅汤底令到每一款海鲜都好入味,有青口,蟹,鲜虾,扇贝,鲍鱼,鱿鱼等等,份量都足够两个人食用,而且佢仲会配埋个面条,净系食呢个都已经够饱今次因为我哋只系得两个人,所以食量唔大,叫嘅款式就会少啲,下次可以叫一大班朋友一齐过嚟食,因为佢哋仲有韩式烧烤,炸鸡等等招牌菜都想试吓
呢度系QR code落单嘅,所以唔需要怕要同店员讲英文😁
酱油蟹
50 cm韩国海鲜锅