2022-06-24 129 浏览
今晚决定食日本嘢,就系屋企附近拣咗间餐厅,呢间餐厅已经食过好多次㗎啦,次次食完都觉得好满足☺️餐厅地方唔算好大,但系个布置都好有日本地道居酒屋feel,基本上你想食嘅日本嘢都可以喺呢度揾到,我今次就拣咗几样特别啲嘅日本料理食😝日式将烧五花腩、盐烧鸡中亦、烧蛋糕:呢三个烧物味道都好唔错,烧五花腩有一层肥一层瘦,口感好丰富,鸡翼又够嫩,而烧蛋糕就系平时少见嘅,估唔到松软嘅蛋糕烧完系咁好味🥰牛油果肥牛卷、玉子鳗鱼烧、烧鸡皮墨鱼滑卷:另外再叫多几串嘢食,肥牛卷牛肉味香浓,烧鳗鱼烧到鱼皮香脆,鸡皮包住墨鱼滑两种双重嘅口感一样嘢就可以食晒😆凤梨鹅肝多士:平时喺自助餐先食到鹅肝,见到呢度有鹅肝食我又忍唔住叫啦,鹅肝咬落去唔会粉,加埋多士食鹅肝嘅油脂渗晒入多士😋咁有风味嘅日本嘅居酒屋,下次会再嚟😊

咁有风味嘅日本嘅居酒屋,下次会再嚟😊