2023-08-24
The Crown (湾仔)📍湾仔皇后大道东373号英皇骏景酒店25楼👑The Crown 呢间酒店内啲酒吧位置好神秘㊙️,有自己一条专属嘅秘密通道直接上去。感觉就好似去咗个private club 一样💃,而佢地个百老汇式嘅奢华装修,如果系度取景影番辑相都应该会好靓😂🪩英皇酒店而又有咁多private room 嘅酒吧,真系不禁系度幻想唔知会唔会见到祖儿佢哋😂 🍾🥂🧀我地当日就系呢个又Lux 又Chill 嘅环境过一晚!🧀而选择呢间酒吧嘅原因就系佢哋嘅Cheese Platter !!!最令人兴奋嘅系,佢哋个Cheese menu 有12 种分别来自5 个国个家芝士任点!一次过可以试咁多款真系第一次!另外我哋仲order 咗Sparkling嚟衬番。🥂🍾🧀Cheese Platter 仲有3 款Side Dishes, 分别系🍯蜜糖,🫒青橄榄,🍇提子干,另外仲有一个🍞黑糖面包同埋Breadsticks.🥖🍞个面包好松软,就算冻咗都仲保持到个texture.本身我就偏爱🧀Soft Cheese, 所以最钟意就系法国🇫🇷Brie Mosca, 奶味香浓幼滑,咸咸哋配少少饼或直接食都可以!软
📍湾仔皇后大道东373号英皇骏景酒店25楼
另外我哋仲order 咗Sparkling嚟衬番。🥂🍾