2017-06-22 9502 浏览
超码几年无嚟喇,次次都系两个人嚟食,但又试唔到太多嘢,今次醒目拉多几个人一齐叹羊肉,叫咗六人餐,超丰富超饱,呢个餐我觉得七个人都够食。呢间食肆好处就系食物种类选择少,啱晒心大心细而钟意食羊既人,但如果唔食羊既,我就建议您唔好嚟喇!丝路特选六人套餐:凉拌豆腐 师傅刀功了得,每条豆腐都系一样大,仲要陈设得咁靓。豆腐好滑有豆味,系一味必点既凉菜新彊老虎菜其实系一味沙律,但太辣我食唔到,屋企人话用料好新鲜好清新烤羊腿必食推介,之前谂住散叫所以订定,羊腿又香又够膻,腌料又唔会太咸同抢咗羊膻味,最正系根位同皮,一只好大有3-4人份量架手撕椒麻鸡鸡肉好滑皮又够香,少辣少麻,好味到停唔到口,又系必食推介炝苞菜普通炒椰菜,最啱我可以减辣干煸四季豆好干身一d都唔油,豆一定要加埋咸肉碎食先好味,呢碟唔辣又够大碟呀羊什汤大约分到十碗,有羊膻味,但略嫌芫茜太重手麻辣羊肉麻到牙肉痛呀,阿sir就话超正,羊肉又够膻又腌得入味薄饼羊肉薄饼比较硬身同带点麦味,但包起少膻既羊肉碎肉蔬菜又觉得ok㖞,都可以一试特式酸奶好杰身既乳酪,芒果味超好味又可以解辣,青苹果就唔ok,因为太甜喇,不过饮晒成杯真系好饱肚六人共消费:$1,

丝路特选六人套餐:
新彊老虎菜
新彊老虎菜
其实系一味沙律,但太辣我食唔到,屋企人话用料好新鲜好清新
手撕椒麻鸡
鸡肉好滑皮又够香,少辣少麻,好味到停唔到口,又系必食推介
炝苞菜
炝苞菜
普通炒椰菜,最啱我可以减辣
干煸四季豆
干煸四季豆
羊什汤
羊什汤
大约分到十碗,有羊膻味,但略嫌芫茜太重手
麻辣羊肉
麻辣羊肉
麻到牙肉痛呀,阿sir就话超正,羊肉又够膻又腌得入味

六人共消费:$1,175
2017-06-15