2019-04-14
3层高嘅餐厅,之前喺街经过见到已经「哗😮」出声,心谂好少有餐厅会咁揼本💰装修!🤔 今次book咗枱同朋友入去打边炉,唔洗排队直接入得,一边上电梯,一边继续「哗😮」!入面嘅装修非常靓😍、干净又企理,全程都闻唔到油烟味,抽风🌀方面做得好好,食完唔洗喷衫都完全冇味👍🏻,啱晒我呢d怕有味、怕污糟嘅人!🙈·🔸 铁观音一坐低,先叫壶茶饮下!☕️·🔸 成双锅 (清汤 + 酸辣汤) 大锅($118)朋友知道我唔食得太辣,迁就我叫咗个鸳鸯锅🥘,一半清汤,一半酸辣🌶,等我可以一齐试!清汤汤底好足料,唔会淡而无味,仲好补身添;而酸辣汤都好出色,用来渌肉类🥩一流,酸酸辣辣,唔系「死辣」,我唔食得太辣嘅都食得到,浓味又开胃!🤤 两款汤底都好够味,渌完唔洗点任何酱汁就咁食得,而且食完喉咙唔会渴,真材实料,冇味精,值得推荐!❤️·🔸 羊羊大拼盘($228)餐厅叫得做「快乐小羊」,主打菜式当然系羊肉🐑,我同朋友都系钟意食羊嘅人,所以叫咗个大拼盘,包括3款羊肉,塔拉上的快乐卷、滑嫩太阳卷、草原臻选大片羊。摆盘非常美观同精致,「快乐卷」成玫瑰花形🌹、「太阳卷☀️」同「大片羊」都排得好整齐,同餐牌张相一样架!拼盘仲有烟冒出嚟,感
🔸 铁观音
一坐低,先叫壶茶饮下!☕️
🔸 成双锅 (清汤 + 酸辣汤) 大锅($118)
🔸 羊羊大拼盘($228)
餐厅叫得做「快乐小羊」,主打菜式当然系羊肉🐑,我同朋友都系钟意食羊嘅人,所以叫咗个大拼盘,包括3款羊肉,塔拉上的快乐卷、滑嫩太阳卷、草原臻选大片羊。摆盘非常美观同精致,「快乐卷」成玫瑰花形🌹、「太阳卷☀️」同「大片羊」都排得好整齐,同餐牌张相一样架!拼盘仲有烟冒出嚟,感觉好梦幻💭,卖相加晒分!而味道方面一样有质素, 记得我同朋友第一样渌嘅就系「快乐卷」,羊肉味非常突出,令人难忘嘅味道!每款羊肉嘅口感层次不一,但一样冇雪味,羊肉味香浓,配埋个酸辣汤底,绝配!💕
🔸 快乐牛肉拼盘($388)
打边炉必定叫牛,今次都唔例外,叫咗个牛肉拼盘。包括一口牛柳粒🐂、美国牛肩胛🐂、美国牛肩脊🐂等,摆盘一样好靓,今次有玫瑰花呀!每个部位嘅纹理都唔同,全部都好好味,牛味浓郁,我哋又清晒成盘!🤭 个人极力推荐「一口牛柳粒」🐂◾️,软腍又多汁,好正呀!🤩
🔸 蒙式烤串($22/串)
我哋叫咗2串羊肉🐑🍡,喺等紧汤底ready嘅时候食,香辣嘅羊肉,好滋味!😋
🔸 爆酱三宝($88)
总共有3款丸类,每款2粒,白、黄、绿3只色,餐牌上冇写系咩味道,够surprise,试过你就知!🤣
🔸 日本和牛(免费)
唔知系咪因为见到我哋得2个人都叫成2个拼盘,知道我哋食量有返咁上下,好贴心咁送咗4块厚切和牛俾我哋,好惊喜,好味呀!😚
🔸 甜品(免费)
最后仲有甜品送,酸酸甜甜嘅奶冻,完美作结!☺️
整体嚟讲,食物、环境、服务(职员会好细主动帮我哋加茶、加汤,仲会为我哋介绍野食😆)我都俾好高分!菜式摆盘好靓,啱晒我呢d钟意影相📸嘅人!今餐我同朋友都好满意,有诚意嘅餐厅,希望继续keep住水准呀!🥳