2023-12-18 838 浏览
上网见到好多食评介绍,心谂天气冻不如食佢呢间个羊腩煲。。。 我当天下午3点打电话预订夜晚6点钟外卖拎,俾足够时间佢准备。 订咗个细煲,佢话预两至三个人食 $238 + $2 外卖盒。 去到拎外卖𠮶时已经觉得伏伏地。外卖盒有2个,一个系谭仔两𩠌米线咁大嘅胶碗,另一个系迷你叉烧饭嘅长方形盒。 当时心谂,胶盒装汤,长方形盒装𩠌及羊肉。 拎到返屋企𠮶时,打开个袋,原来个长方形盒系放生菜,个两𩠌面胶碗系羊腩煲嘅全部。结果我用咗平时渌公仔面嘅细煲都装得晒。 成个煲都系得6嚿羊肉,仲要唔系件件羊腩。 问心我自己都唔系好有要求,谂住求其同老婆食一餐。结果我哋要系雪柜加𩠌煲,先够两个人食。 羊腩煲味道:浓味,几野味,不过又真系唔系特别,纯粹系叫有个腐乳酱,同有冬菇马蹄。失望,唔会再食!
上网见到好多食评介绍,心谂天气冻不如食佢呢间个羊腩煲。。。

失望,唔会再食!
2023-12-18
外卖自取