2015-02-13
成日听同事话附近有间叫wild Grass 既餐厅啲野几好食,仲要啲野系organic添,所以早一日就Book 定位决定试一试 .当日全场就只得我同我同事一行两人,好好可以静静地咁倾下计 而且环境都好好 由于lunch time 时间有限 我地好快就叫左野食 前菜我地选择左 Mushroom Soup 同 Warm Pear Green Salad.Mushroom Soup 好香好浓仲好滑添 ..钟意菇既朋友一定要试 另外个Salad 啲用料够晒新鲜 ..好味..主菜我地叫左三文鱼同Beef Rump ,开头一见到果下以为咁细份会唔够饱,点知食完先知轻视左三文鱼好香好潄 加埋佢个Sauces 岩岩中和番,而另外个Beef Rump 熟度应该系medium肉身咬落去好Juices,加埋佢个Sauces ,真系冇得顶甜品我地两个都点左Chocolate Mousses Cake啲甜品整得好靓呀,重要系都好好食, 待应好主动Service (开门,倒水,介绍餐牌等等),值得再食过!!!另外发生有个小插曲,当我地食完前菜等紧主菜时,突然听到有个自称老板既老外好大声咁闹人由于餐厅静我地又倾得投
另外发生有个小插曲,当我地食完前菜等紧主菜时,突然听到有个自称老板既老外好大声咁闹人由于餐厅静我地又倾得投入所以我同我同事当时吓左一大跳,谂谂下应该系我地入去时坐系度果个,唔知会唔会系一早就已经饮醉左呢heheee但系作为老板咁冇自制能力,下次再去见到佢我谂我都系转第二间好喇