2019-05-03
5月1放假, 紧系要约个好姊妹出黎聚下我地都钟意揾间酒吧饮杯野倾下计, 诺士佛台就系一个几好既选择我同朋友都唔钟意太嘈既地方, 所以地下果D唔系太岩我地我地上楼睇过好几间, 最后决定拣寝宫搭LIFT一开门就见到吧好开扬既水吧同埋天花既水晶灯餐厅播住比轻快既音乐, 但绝对唔系嘈果D, 因为真系太怕D好劲音乐既地方寝宫有BEER PONG, 标机, 桌球可以玩, 但我地今日倾计为主, 所以冇玩到, 唔知需唔需要额外收费有兴趣既朋友可以同餐厅查询寝宫除左系酒吧之外, 都有食物提供, 选择都几多, 有SET DINNER同小食可以拣SET DINNER包括左沙律, 餐汤同埋饮品今日既沙律系PARMA HAM SALAD, 而餐汤就系忌廉汤, 个汤应该有打蓉哂既薯仔蓉餐具摆碟全部都好靓好吸引我地仲叫左2款小食,个辣椒炒虾加埋个柠檬汁令到佢既味道提升左,虾肉好爽同弹牙,味道都好鲜!而家炸鱼条既炸桨唔厚,食到啖啖鱼肉,唔系平时系超市买到既炸鱼条,朋友仲话想叫一个外卖带走食西餐又点少得牛朳呢,呢度serve既系美国肉眼,牛朳既quality 都几高,但想特别提既系d配菜,平时跟既配菜一般都系薯条/薯蓉
我同朋友都唔钟意太嘈既地方, 所以地下果D唔系太岩我地
我地上楼睇过好几间, 最后决定拣寝宫
搭LIFT一开门就见到吧好开扬既水吧同埋天花既水晶灯
有兴趣既朋友可以同餐厅查询
SET DINNER包括左沙律, 餐汤同埋饮品
餐具摆碟全部都好靓好吸引
食西餐又点少得牛朳呢,呢度serve既系美国肉眼,牛朳既quality 都几高,但想特别提既系d配菜,平时跟既配菜一般都系薯条/薯蓉,但呢度配既竟然系紫薯呀❤️,究竟紫色一块块既系咩呢,系蔬菜干呀,有芋头,莲藕等等,感觉好健康!
跟住叫左个carbonara,个汁够浓够creamy ,浓得黎唔会太over,同样都系配左蔬菜干,几好味
而最后又点少得酒精呢,呢度既Home cocktail 同Beauty with the king系列既饮品好有特色,而我地叫左王昭君同杨贵妃,个杯系用中式茶杯,几有gimmick, 个combination 好夹,酒精味道唔算好浓,下次黎到要再试埋其他cocktail ❤️