2022-06-10 28 浏览
好耐无同同事们聚餐, 今日三人同行去左铜锣湾鹅颈桥附近的九龙城同捞同煲打边炉。 餐厅好有怀旧风味,装修风格似60-70年代, 最抵死系全晚都播住d老哥, 真系好正。我地三位美人, 就叫左美人醉鸡锅汤底, 极级封门柳 (半份),牛胸爽, 鸳鸯蚌, 鸳鸯滑,养颜美人饺美人醉鸡锅, 半只滑鸡,肉质鲜嫩, 加上酒香, 香气扑鼻, 份量又多, 食多几件都有d饱肚。极级封门柳, 牛肉好林嫩滑,滚一滚就可以入口, 牛味浓。牛胸爽, 系咁易滚一滚就可以食, 十分爽口。鸳鸯蚌, 新鲜弹牙,食到有海鲜新鲜甜味,多几中只, 好爽口。鸳鸯滑, 自家手打墨鱼滑, 虾滑配上黑松露的松露香味, 将2款食物推上一个层次。养颜美人饺,椰菜,桃胶, 全只饺子都系椰菜, 椰菜味十分浓烈, 又系大十只。 桃胶一粒一粒好得意咁放喺饺子里面, 食落口又充满猪肉香味。另外,全部的店员都好好礼貌同服务。 开餐前喺我地面前,用滚水滚下d餐具, 确保卫生。

极级封门柳, 牛肉好林嫩滑,滚一滚就可以入口, 牛味浓。

牛胸爽, 系咁易滚一滚就可以食, 十分爽口。

鸳鸯滑, 自家手打墨鱼滑, 虾滑
配上黑松露的松露香味, 将2款食物推上一个层次。