2019-04-29
细个嘅时候过生日,妈咪买个蛋糕庆祝已经好高兴,唔会理咩味咩造型。人慢慢长大,对食物嘅要求越来越高,我觉得系呢个繁华嘅都市造就咗一班嘴刁嘅平民,其实应该要感激,皆因生存于香港。言归正传,讲到呢间饼店~一开始就系我同朋友抱怨,而家啲连锁西饼店越来越多,仲要总要一家喺你附近,随手可得嘅方便令要求降低到只求外型而忽略咗内在。于是得到朋友推荐,不如试下crostini?第一次试嘅系婆婆生日嘅时候,买咗个柚子慕斯,特别为大家抄袭咗佢哋官网嘅形容:“清甜的柚子乳酪慕丝配上香软的杏仁海绵蛋糕、柚子及椰子奶油夹心,为你提供一个清新香甜之选。”完美诠释,最重要嘅系佢唔会好甜,口感更一流,融于口嘅美味,那次,婆婆笑到见牙唔见眼。第二次系同男友嘅周年纪念,不过由于我哋嘅纪念日唔系情人节之类嘅大日子,所以爱慕呢款蛋糕系要预订嘅。店舖职员都好细心,由预订到取货都跟好足。呢款蛋糕以红桑子夹心,配白朱古力慕丝,有少少酸软甜美,即使对朱古力诱惑麻麻啲嘅男友都觉得好味。下次,再有需要,都会选择crostini。店内仲有提供堂食及咖啡,有时间hea嘅话都系好好嘅选择。
下次,再有需要,都会选择crostini。
店内仲有提供堂食及咖啡,有时间hea嘅话都系好好嘅选择。