2022-07-03
打完风后的星期日,同家人出去Yoho午饭,顺便补充番啲物资。过去2日打风唔系公仔面就系麦当劳,所以今日本身系想食清淡少少的,但后来拣咗天丼。周末的Yoho mall一定劲多人,差唔多3点去到时都要排队,不过比预期中快咗有位。家人叫咗天妇罗乌冬配豚骨白汤,各样天妇罗都新鲜,一来应该真系有单先即炸,二来炸的时间亦都控制得好,而乌冬亦算弹牙,唯独炸虾的味道较淡。我就叫咗个华味鸟天丼,天妇罗有2件薄鸡肉,2件鸡宝,莲藕,四季豆,再加半熟蛋。我较钟意鸡宝的味道,食完2件仲想要多啲,反而薄鸡肉我觉得一般。莲藕及四季豆都掌握得好,炸的时间适中。半熟蛋捞埋饭一齐食好正。另外追加茄子及蕃薯各一份 (每份2件),蕃薯都炸得好味,推介!虽然系天妇罗,不过炸得一啲都唔油腻,大家都可以试下!提提大家,用膳时间为45分钟,会否好赶?对于我同家人就无问题。
虽然系天妇罗,不过炸得一啲都唔油腻,大家都可以试下!