2009-07-19 127 浏览
因为去牛棚,所以去咗土瓜湾。最初谂住土瓜湾应该只得茶餐厅,但响度揾到呢间嘢,仲有d食评好似唔错,所以去试下个地方唔太难揾,好快就揾到。一坐底,阿姐就推介食五香卷,所以要咗一条,味道真系唔错,外皮好脆,里面包既系猪肉,好够味,真系无介绍错之后我哋叫咗2碗面,猪杂沙茶面 - 呢个汤味道够浓,D猪润唔嚡,D猪腰,肚,肠都好好味,够冧。另一个面系鲨鱼羹肉燕饺面线,D面好滑,个汤都好甜,原来鲨鱼羹唔系个汤,系粒好似鱼旦咁既丸。同一碟芋盒,芋盒个皮好脆,味道唔错,但系如果系咸的话可能仲好阿姐仲系咁推介我哋食土荀冻,最初怕食唔晒,后来有个男人都系咁推介,所以叫咗2件试下个卖相好靓,咬落去好爽,但味道有D惺,睇清楚,好似一条条既虫,问清楚,原来系沙虫 下次食之前都系问清系乜先

下次食之前都系问清系乜先
猪杂沙茶面