2023-07-26
同朋友👩🏻🦳一齐喺铜锣湾,之前冇讲定喺边度食,结果朋友👩🏻🦳就带咗我嚟呢度开餐🍽️,朋友👩🏻🦳话呢度食物美味招呼又好🤩我哋叫咗 2个 $458 一位嘅 4-COURSE DINNER SET 晚市套餐,有 沙律+餐汤+主菜+甜品,拣咗唔同嘅餐汤同埋主菜 share 嚟食😋;依家仲有 75折 优惠🤩「厨师精选沙律🥗」:系「红菜头水牛芝士沙律🥗」,沙律菜新鲜爽脆😋,水牛芝士软滑😋,红菜头红卜卜食落感觉健康😋「餐汤」系「豆腐茴香鲜鱼汤」:豆腐 超滑,汤底鱼味浓郁🤩另一个「餐汤」要咗「酥皮龙虾汤(+$68)」:「酥皮」轻身够松软🤩,完全覆盖住「龙虾汤」,所以「龙虾汤」超热🔥,都系味道浓郁,又有啲啲 smoky 🤩主菜拣咗「炭烧美国🇺🇸牛柳🥩拼珍宝海虎虾🦐」:「牛柳🥩」要咗5成熟,切开里边仲系粉红色,肉质非常软熟,好牛味🤩;「珍宝海虎虾🦐」大大只肉质结实🤩;配菜仲有一条好长嘅 broccolini, 系 broccoli 同 芥兰菜 嘅 hybrid 混种,非常新鲜爽脆😋另一个主菜叫咗「北海道带子鹅肝黑松露阔条面」:带子新鲜爽滑😋,鹅肝够 creamy🤩, 用咗 fettuccine 阔条面
「餐汤」系「豆腐茴香鲜鱼汤」:豆腐 超滑,汤底鱼味浓郁🤩
另一个主菜叫咗「北海道带子鹅肝黑松露阔条面」:带子新鲜爽滑😋,鹅肝够 creamy🤩, 用咗 fettuccine 阔条面,fettuccine 同埋 tagliatelle 都系我钟意嘅意大利濶面🇮🇹🤣
甜品系「自家制香蕉🍌朱古力🍫蛋糕🍰」:唔算好甜,有啲朱古力🍫同香蕉🍌嘅香味😋
食得非常饱饱又满足嘅一餐🤩,最后我同朋友👩🏻🦳讲,其实我之前嚟过呢间餐厅🤣