2016-11-16 2052 浏览
深水埗明哥,相信大家都唔会陌生,因为佢嘅慈善心肠,令细妹同我好欣赏、好敬佩,所以不时会特登走去帮衬佢!细妹通常买外卖净𩠌,廿蚊一盒,满满的,大大盒!我喜欢佢嘅豆角炒蛋、鱼香茄子、炒什菜火腿西兰花&鸡柳炒椰菜花!总之多菜少肉就最啱我!菜系新鲜爽脆嘅!尤其豆角、西兰花同椰菜,但有时落南乳可能重手咗,我觉得间中有阵微酸味!椰菜花就偏稔,老人家会啱食啲!鱼香茄子同炒蛋都又稔又入味!炒蛋有时好似食到类似蟹壳碎,唔知系蛋壳定蟹壳?炒蛋偏湿,一大pat,虽然貌相麻麻,但味道好鲜味!唯一值得改善嘅系,所有小菜都好油腻,我细妹话可能佢哋惊黐镬麻烦,所以落油重手啲,系有佢嘅道理,但我觉得如果冇咁油腻会再加分!坦白讲,$20有咁嘅份量同水准,绝对值得支持!当然更值得支持嘅,系明哥对弱势社群嘅爱心!我哋会继续帮衬,你呢?

2016-11-14
10 分钟 (外卖自取)
  • 豆角炒蛋、炒什菜、鸡柳椰菜花、火腿西兰花、鱼香茄子