2023-08-04 54 浏览
近排天气太热,无乜胃口食饭但又口痕,食粉面又食到闷,同朋友路过中环威灵顿街,朋友心血来潮想食D甜野,行经Café Crêpe系玻璃柜见到pancake几吸引㖞,再睇一睇个menu,有咸有甜既法式可丽饼,于是决定试下。餐厅位于中环威灵顿街地舖,餐厅入面唔算大,但有2层,好阔落坐得舒服,黎到当然要食佢最出名既可丽饼。店员同我哋讲晚餐有八折优惠,所以就叫左一个主食set同一个甜既可丽饼。精选餐汤: 是日餐汤系忌廉蘑菇汤,好香浓,加上放左忌廉, 非常好饮。精选和牛汉堡: 超正和牛汉堡, 牛肉有肉汁, 牛肉味香浓,仲配朋友嚟最爱既新鲜炸幼薯条,好食到encore再叫一个薯条。肉桂烤啤梨配盐味焦糖酱可丽饼 :摆盘非常好睇,未食已经闻到好香,可丽饼热辣辣超多馅料,食落微微鲜甜, 好有口感,越食越唔停口,非常岩我口味!饮品French Soda Provencial: 饮落柠檬梳打好清新,带有淡香嘅薰衣草味,饮落感觉好舒服。餐饮就叫杯红酒: 无谂过餐酒都好饮,有果香味又唔酸涩。见到好多台都叫两三款可丽饼,下次可以试吓佢咸味嘅可丽饼,最近仲出咗个香港烧鸭口味添。

餐饮就叫杯红酒: 无谂过餐酒都好饮,有果香味又唔酸涩。