2023-06-17 35 浏览
今日好肚饿好想好想食肉,又好耐冇食烧肉,收工去左铜锣湾揾烧肉食,于是揾到呢间和牛烧肉一郎。佢喺铜锣湾地铁站C出口一出对正个大厦䢂口,上去就系。因为今日好想食肉,我地就拣咗第三级嘅套餐C黎烧。等左一阵,送上枱嘅嘢好丰富。首先,有一个寻宝盒放左上枱,里面系一块成块面咁大嘅西冷和牛,好大嘅一块牛扒;然后系一个海鲜船,有原只鱿鱼、虾、扇贝、好嫩口嘅滑鸡件;再黎系一个装住各种靓牛嘅锦盒。未开始烧已经俾个卖相深深吸引左,嘿嘿⋯⋯我地由锦盒开始烧,锦盒𥚃面啲牛好有心思卷到花瓣造形,上面舖上食用金泊,和牛里脊肉、和牛肋肉、和牛横隔膜,逐样逐样品尝,啲牛好肥美,完全食出唔同部位嘅分别。之后,我地又另外叫左寿喜烧同和牛寿司。寿喜烧块牛系薄嘅,我完全同意,因为咁先食到寿喜烧蛋汁嘅鲜甜,呢个绝对系好嘟正。牛寿司呢,卖相好靓,红卜卜,入口即溶。到个船,海鲜新鲜,烧完个鱿鱼剪到一圈圈咁,好好味。我哋留到最后先食个西冷,我地烧到啱啱好然后剪条黎食,呢个真系必食,好松软,又系入口即溶,牛嘅油香系布满成个口腔。配上饮品Bar各式特饮,白桃汁、利宾纳等等,佢哋连Sangria 都有,加速消化,继续大擦一轮,最后佢哋嘅雪糕柜竟然全部都系明治雪条,感受到佢哋嘅细心。仲有好多好多野想食,可惜个胃开始唔听话,唔系想再食多几份寿喜烧!总之,呢间真系必食烧肉!