2024-07-23
今日放假约朋友去尖沙咀行街睇戏,睇完戏喺附近揾啲嘢食,朋友话好想食烧肉,带咗我去一间日本菜烧肉放题,食物质素非常好性价比高。烧魂 地址尖沙咀漆咸道南57号金马伦中心2楼。餐厅空间感足够,坐得特别舒服,上到去一啲油烟味都冇抽气系统做得好好。星期一至四,八点前埋单308元。食物种类繁多真系想食咩都有.刺身.三文鱼.鲍鱼片.吞拿鱼,希灵鱼,玉子烧,甜虾,三文鱼切到啱啱好,食落去有口感加上有啲鱼油脂肪味道特别香口。甜虾亦都系我哋最爱,食落去鲜味十足,虾身爽口弹牙,一食就知好新鲜。烧肉方面有黑毛和牛,霜降和牛,牛里肌,汁烧安格斯骰仔粒,薄切牛舌西等,黑毛和牛牛味香浓脂肪分布均,有入口即溶嘅感觉,边位烧有少少焦香,口感同味道更加丰富。豚肉,鸡肉,炸物应有尽有。值得一提,期间限定日本烧蚝108元六只,烧蚝size唔算大只,入口非常爽甜,蚝味香浓,口感爽脆
烧魂 地址尖沙咀漆咸道南57号金马伦中心2楼。