2023-03-25
今日落雨湿湿,又黄雨又落冰雹咁,就决定要揸车去啲商场行吓,嚟到荷里活广场,打算揾啲嘢食,嚟到呢一间叫炙.宴嘅餐厅,睇落好似唔错,就试下佢啦🤤人气最高𠮶三款菜式,分别系豚肉饭、和牛饭同埋拉面,因为呢排食拉面食得太多嘅关系嘅,所以就唔系几想试,最后决定叫左和牛鳗鱼双拼饭、和牛豚肉双拼饭同埋炸豆腐宫崎和牛.鳗鱼双拼饭 日本和牛入口即溶,油脂好丰富,四片刚刚好,唔会食得太滞,鳗鱼都好新鲜,唔会有雪藏味,亦都唔会腥,肉质好嫩好好味,用嚟送饭一流宫崎和牛.ABURI-EN豚肉双拼饭 呢个和牛就同和牛鳗鱼双拼饭啲牛系一样嘅,猪肉都好好食,唔会话好硬,口感都软熟,但唔知系咪因为同埋啲和牛一齐食,有比较之雨下,感觉上有少少干厚炸冲绳岛豆腐 即炸嘅热辣辣豆腐,都唔错,味道就不过不失啦,如果豆味可以㶶返少少就好喇