2024-12-05
最近发现一间餐厅,竟然可以一次过享受每人三只江苏大闸蟹,仲有一系列蟹粉菜式,还可以边食边欣赏维港的夜景,实在太正了!🌃 呢间中菜厅一向系食大闸蟹嘅热点,提供正宗江苏大闸蟹,今次套餐每位可以食到两只皇蟹和一只母蟹,公蟹重约五两,母蟹约三两,质量一流!👌套餐人均只需$588(晚餐),$529(午餐),六人仲有买五送一优惠,真系非常抵玩!🎉 套餐包括八道菜:蟹粉蒜茸包 🥖鲜拆蟹粉小笼包 🥟蟹粉虾球窝巴 🍤花胶鸡丝羹 🍲大闸蟹(2皇1后)🦀🦀绿悠襌蔬 🥬秃黄油伴饭 🍚姜茶汤丸 🍡红酒或橙汁 🍷🍊其中,我最钟意嘅系蟹粉蒜茸包,蟹粉酱沾得刚刚好,搭配酥脆的蒜茸包,口感一流!🤤 而小笼包更系一咬就爆汁,蟹粉味浓郁,令人回味无穷。💖大闸蟹每人三只,真系爆膏,每只都食到黏糯嘅白色蟹膏,满足到大家对大闸蟹的渴望!😍 另外,四人餐多了蟹粉翡翠虾球和红烧乳鸽,六人餐更可以试到降霜黑醋肉,外脆内嫩,味道酸酸甜甜,开胃到不得了。❤️
蟹粉蒜茸包 🥖
鲜拆蟹粉小笼包 🥟